ASUS producten

13 geweldige e-mailmarketingblogs voor nieuwkomers op het gebied van e-mail

Ik heb het al eerder gezegd en ik zeg het nog een keer: e-mail is niet dood! Dit weten ze bij kjb-users.nl maar al te goed. Het is nog steeds een van de beste manieren om zakelijk te communiceren. Marketeers erkennen deze innovatie en werken hard om nieuwe manieren te ontwikkelen om e-mailmarketingpraktijken te optimaliseren om beter met hun publiek te communiceren.

E-mailmarketingsoftware heeft dit een nog eenvoudigere taak gemaakt, met aangepaste sjablonen, lijstbeheer en analyses. Maar het is niet zo eenvoudig als de software kopen en alleen de e-mail verzenden. Daarom is het geweldig dat er zoveel online bronnen zijn om marketeers te helpen het meeste uit hun e-mailmarketingcampagnes te halen.

Of je nu nieuw bent in e-mailmarketing of jezelf als een ervaren expert beschouwt, er valt altijd meer te leren. Ik heb een lijst samengesteld met enkele van de beste blogs om te lezen om die kennis op te doen.

Terug pad blog

Return Path, een leverancier van e-mailgegevens en optimalisatie, produceert een blog met een breed scala aan e-mailonderwerpen. Van best practices en innovaties tot afzenderreputatie en privacy, deze blog biedt een overvloed aan nuttige artikelen en onderzoeken voor al uw vragen over e-mailmarketing.

De E-mail Experience Council-blog

Hun blog wordt beheerd door de Email Experience Council en behandelt alles wat met e-mailmarketing te maken heeft. De raad is de sectie van de Direct Marketing Association die “streft naar het verbeteren van het imago van e-mailmarketing en communicatie, terwijl het het cruciale belang ervan in het bedrijfsleven en de ROI-waarde ervan viert en actief bepleit.”

Lakmoes

Litmus is een tool die je kunt gebruiken met je huidige e-mailmarketingsoftware om je e-mails te testen en te volgen met gedetailleerde analyse- en previewmogelijkheden. Hun blog richt zich op e-mailontwerp en successtatistieken voor uw campagnes.

E-mail Instituut

Zoals het in de kop zegt, is dit de ‘bestemming voor best practices voor e-mailmarketing’. Er zijn artikelen over alles wat u moet weten over e-mailmarketing, inclusief deliverability, rapportage en ontwerp. U kunt zelfs dieper gaan door te lezen over best practices voor e-mail voor verschillende marketingonderwerpen, zoals B2B, sociaal, mobiel en leadgeneratie.

De artikelen die u ziet, zijn afkomstig van andere internetbronnen, dus dit is een geweldige plek om de laatste koppen uit de hele branche te krijgen.

Copyblogger

Copyblogger is een van de meest populaire marketingblogs, dus het is geen verrassing dat hun e-mailmarketingartikelen een must-read zijn. Hoewel hun berichten niet zo diepgaand zijn als andere op e-mailmarketing gerichte blogs, is de inhoud nog steeds geweldig en zeer informatief.

E-mail maandag

Deze blog wordt beheerd door Jordie van Rijn, een onafhankelijke e-mailmarketingconsultant. Op zijn blog schrijft hij over e-mailoptimalisatie, trends, best practices en strategie, om maar een paar onderwerpen te noemen.

MarketingSherpa Blog

Een andere populaire blog voor marketingprofessionals, MarketingSherpa’s sectie over e-mailmarketing is slechts een van de vele categorieën die de blog behandelt. E-mailmarketingartikelen lijken ongeveer een of twee keer per maand te worden gepubliceerd, maar u kunt zich aanmelden voor hun nieuwsbrief, dus mis geen nieuw bericht.

En wie zijn enkele van de grootste experts als het gaat om e-mailmarketingtechnologie? De e-mailmarketingsoftwarebedrijven! Hier is een lijst met blogs die door die bedrijven zijn geproduceerd, met de nadruk op hoe dit soort software uw algehele marketingstrategie kan helpen.