HPE

HPE, voor het complete plaatje van de bedrijfs – IT

Misschien wel het – bij het grote publiek – bekendste IT-bedrijf na Apple en Microsoft, is Hewlett Packard, of HPE. Hewlett Packard Enterprise Company, zoals HPE voluit wordt genoemd, is een Amerikaans IT-bedrijf dat zich richt op servers en netwerken (de welbekende computers zijn van het zusterbedrijf Hewlett-Packard), en ook een financiële tak heeft. Onder HPE valt ook Aruba Enterprises, dat zich voornamelijk richt op draadloze netwerkoplossingen.

Netwerk

De geschiedenis van HPE

De Hewlett Packard Enterprise Company werd in 2015 opgericht in Amerika, als afscheiding van het bedrijf Hewlett-Packard. HPE richt zich op servers, opslag van data, netwerken en ondersteuning, maar kent ook een financiële afdeling: Financial Services. Het maakt geen computers. De verwarring daarover is een logische, aangezien de pc-tak van het bedrijf valt onder zusteronderneming Hewlett-Packard. In 2015 scheidden de bedrijven zich van elkaar. Hewlett-Packard gaat sindsdien verder onder de naam ‘HP Inc.’, wat de verwarring met HPE waarschijnlijk niet echt veel minder heeft gemaakt. In 2016 nam het bedrijf SGI over en kon HPE rekenen op een marktwaarde van 275 miljard dollar. Tot 2017 werd het bedrijf geleid door een vrouwelijke CEO, Meg Whitman.

Veiligheid

Plaatsing van een professioneel netwerk

In 2018 kwam HPE met hun ‘hybrid cloud’ oplossing; GreenLake Hybrid Cloud, een applicatie waarmee cloudmanagement mogelijk is. De kracht van deze IT-gigant is dat het zowel softwareoplossingen aanbiedt, als ook direct de hardwaretoepassingen om een netwerk op te laten lopen. Natuurlijk besteedt ook HPE de uiterste zorg aan veiligheid en de bescherming van data, daarom is het extra prettig dat de hardwaretoepassingen en de software om een goed (bedrijfs)netwerk op te zetten, vanaf een en dezelfde leverancier afkomstig zijn. Het is, ongeacht voor welke IT-oplossingen je kiest, sowieso raadzaam om een professioneel (bedrijfs)netwerk aan te laten leggen door professionals. Zij kunnen het netwerk optimaal uitrollen met behulp van bijvoorbeeld een site survey.