Optimaal voorbereid dankzij de BHV App

Tegenwoordig heeft vrijwel ieder bedrijf een werknemer die gediplomeerd bedrijfshulpverlener is. En terecht. Want dan weet je zeker dat er altijd iemand is die weet hoe er in bepaalde noodsituaties gehandeld moet worden. Hoe een brand geblust moet worden bijvoorbeeld. Maar ook waaraan je bepaalde medische verschijnselen kunt herkennen en wat je in zo’n geval moet doen. Zo kan voorkomen worden dat er mensenlevens in gevaar komen.

 

Stilstaan bij elk rampscenario

Bedrijfshulpverlener wordt je door een cursus te volgen en een diploma te behalen. Zo’n cursus kun je op meerdere locaties in Nederland volgen. De training duurt meestal twee dagen, maar is heel intensief. Je krijgt een heleboel theorielessen, maar je moet ook veel praktijkoefeningen doen. Bij deze praktijkoefeningen ga je in speciaal ingerichte ruimtes allerlei scenario’s naspelen. Je moet bijvoorbeeld een brand blussen en een slachtoffer reanimeren. Alleen door het doen van dit soort oefeningen leer je of je de kennis ook in de praktijk kunt brengen.

 

De App: ook voor ná de cursus

De cursus rondt je af met een examen. Slaag je voor dit examen? Dan krijg je het diploma bedrijfshulpverlening. Dit diploma is geldig gedurende een jaar. Na dit jaar moet je een herhalingstraining doen om je kennis weer even op te frissen. De kans is best groot dat dit na een jaar een beetje weggezakt is. Gelukkig kun je thuis ook regelmatig oefenen dankzij de BHV App. Deze App is ontwikkeld door trainingscentrum G4S en stelt jou in staat om alle lessen naderhand nog eens door te nemen . Ook kun je testen of je alles nog weet door middel van vragen. En je kunt gebruik maken van één van de vele instructiefilmpjes, heel handig als naslagwerk. Zo heb je dankzij de BHV App op elk moment iets om op terug te vallen.