blog

blog

Tips om een blog te starten

Bloggen is snel uitgegroeid tot één van de meest populaire manieren om te communiceren en het verspreiden van informatie en nieuws. Er zijn letterlijk miljoenen blogs online, dit is het bewijs dat er een grote behoefte aan is. Het is een gezonde wijze om jezelf te uiten en ook een uitstekende methode om informatie te delen met anderen.

Je eigen blog opzetten kan enige tijd duren, waarschijnlijk wel zo’n 30 minuten. Het is lang niet zo moeilijk als het opzetten van een website vanuit het niets, want er is maar weinig technische kennis voor nodig. In feite is er geen codering die je hoeft te doen. 

Platform

Het kiezen van waar je een blog wil bouwen is zo’n beetje het eerste wat je moet doen. Je kunt dan bijvoorbeeld kiezen voor managed wordpress hosting. WordPress is één van de grootste platforms  met talloze plugins en add-ons en bijna oneindig veel manieren om het ontwerp en de indeling van je blog vorm te geven.

Het is gemakkelijk op te zetten en er zijn talloze thema’s en lay-outs waaruit je kunt kiezen. Daarnaast is er een support forum, zodat je altijd antwoord krijgt op je vragen. Bezoekers van je blog kunnen gemakkelijk met je communiceren en de inhoud kan gedeeld worden en er kan gemakkelijk interactie plaatsvinden.

Gratis

Er bestaat altijd de mogelijkheid om dit gratis te doen, maar er zijn een aantal beperkingen aan gratis blogs. Je kunt niet volledig je geld verdienen en je hebt ook niet de mogelijkheid om al je video’s en afbeeldingen te tonen of te uploaden, het is allemaal beperkt. Sterker nog, je hebt niet eens toegang tot de gratis thema’s.

Het klinkt misschien gek om te horen, maar eigenlijk ben je geen eigenaar van je blog. Het wordt gehost op de website van anderen en ze kunnen het verwijderen als ze dat willen. Wat betekent dat al je harde werk op je blog, binnen enkele seconden kan zijn verdwenen. 

Webhosting

Aan de andere kant, met een webhosting pakket met daarbij je eigen domeinnaam ben je verzekerd dat je de de eigenaar van je blog bent. Je zult in staat zijn om je blog te noemen zoals jij dat wil. Je kan het eindigen met .com, .nl, .net, .org, of vrijwel elke andere op het web gebruikte achtervoegsel. Daarbij komt nog dat je onbeperkte bandbreedte voor video’s, afbeeldingen en de gratis thema’s erbij krijgt.

De kosten van hosting en een domeinnaam zijn afhankelijk van je hosting provider. Je moet dus op de proppen komen met een domeinnaam die je leuk vindt en ook kiezen voor een hosting bedrijf dat je blog kan hosten.

Domein

Het domein is eigenlijk de URL van je website, bijvoorbeeld bij google.com  is google het domein. Hosting is in feite het bedrijf dat je website op het internet plaatst, zodat iedereen het kan zien. Alles wordt daar opgeslagen. 

Zodra WordPress op je website is geïnstalleerd, hoef je alleen nog maar naar je WP-Admin pagina te gaan, meestal is dat www.yourblognamehere.com/wp-admin en dan kun je beginnen met het schrijven van een nieuwe post.