uit te printen

Tonerstoringen, hoe los je die op?

Op de meeste kantoren worden laserprinters gebruikt. De reden hiervan is dat je met dit soort printer snel en tegen lage kosten een groot aantal afdrukken kan produceren. Er zijn ook consumenten die ervoor kiezen om een laserprinter thuis te gebruiken.

Het maakt niets uit of je nou een laserprinter gebruikt om schoolrapporten uit te printen of uitnodigingen voor een kinderfeestje thuis, of om op kantoor duizenden pagina’s tegelijk print. Het is wel prettig dat je weet wat je moet doen voor het geval er zich een keer problemen met het apparaat voordoen.

De toner cartridge installeren of verwijderen

Voor een professional mag dit karweitje dan een fluitje van een cent zijn, als je nog maar net een laserprinter in je bezit hebt wordt het een heel ander verhaal. Zodra een tonercartridge niet goed is geïnstalleerd zal dit problemen geven.

Dit kan een aantal verschillende oorzaken hebben. Het kan zijn dat een tonercartridge vast zit in de printer of dat deze verkeerd geïnstalleerd is. Je lost dit probleem op door de cartridge eruit te halen. Is deze leeg, vervang hem dan door een nieuwe.

Zit er nog wel toner in? Zorg er dan voor dat je de toner deze keer op de juiste manier in de printer plaatst. Schakel voor het vervangen van de toner eerst de printer uit en laat deze goed afkoelen. Open vervolgens het deksel en pak de hendel op de drumeenheid vast.

Trek de toner met de drum samen naar buiten. Haal vervolgens de tonercartridge uit de drumeenheid. Dit kan worden gedaan met een schakelaar, knop of een hendel. Forceer de cartridge niet.

Papierstoring

Een papierstoring oplossen is redelijk simpel. Controleer als eerste of de papierdoorvoer niet is geblokkeerd. Zit het papier ergens vast, trek het dan stevig recht naar buiten. Zit het papier te vast, raadpleeg dan de handleiding van de printer.

Is het papier niet goed uitgelijnd, open dan de papierlade. Haal het papier eruit en lijn de stapel goed uit. Plaats de stapel terug in de goede positie. Mocht dit niet de oplossing zijn, dan kan het probleem ook nog het gebruikte soort papier zijn.

De printer drukt te langzaam af

Een printer die langzaam werkt is zowel thuis als op kantoor vervelend. Indien je dit ervaart, kijk dan eerst of je de functie dubbelzijdig afdrukken uit kan schakelen. Indien dit niet lukt, controleer dan de instellingen van de afdrukkwaliteit.

De toner raakt te snel op

uit te printen

Ben je net een grote hoeveelheid afdrukken aan het maken, komt er ineens een melding dat de toner bijna op is. Over het algemeen voldoen cartridges niet aan hun vermelde paginaopbrengst. In de meeste gevallen is dit aanzienlijk minder dan de fabrikant aangeeft.

Schud de toner om te kijken of deze ook echt leeg is. Hierdoor wordt de toner gelijkmatig door de cartridge heen verdeeld. Gebruik kleurentoners alleen als dit echt noodzakelijk is. Kies altijd een toner met een hoog rendement. Dit kan ook een huismerk toner zijn.