seo marketing

Verbeter de vindbaarheid van je website met deze strategieën

Benieuwd hoe je meer bezoekers op je website krijgt? Om meer traffic te genereren kun je gebruikmaken van verschillende methoden. Daarbij kun je kiezen voor onbetaalde, organische strategieën, maar je kunt er ook voor kiezen om te adverteren. In dit artikel licht ik een aantal doeltreffende strategieën en tactieken uit die je hierbij kunnen helpen.

Bron: HA Marketing

Organische meer traffic genereren

Organische strategieën voor het bereiken van een groter publiek zijn doorgaans gericht op de lange termijn. Het kost vaak wat tijd en energie voordat de resultaten zichtbaar zijn, maar het is wel een duurzame manier die je in staat stelt om waardevolle klantrelaties op te bouwen. Een voorbeeld van een organische manier om meer traffic te genereren is content marketing. Met content marketing creëer je (structureel) waardevolle content die interessant is voor je doelgroep, waardoor je de interesse trekt van potentiële klanten en probeert een band met ze op te bouwen. Content marketing werkt als een magneetfunctie en kan bewezen succesvol worden ingezet binnen een inbound marketing strategie. Voor de implementatie van een goedwerkende inbound marketingstrategie is het verstanding om de hulp in te schakelen van bijvoorbeeld een online marketingbureau in Rotterdam.

Betaalde methoden voor meer bezoekers

Naast de organische methoden kun je ook gebruik maken van betaalde methoden om meer verkeer naar je website te krijgen. Daarbij kun je denken aan adverteren via Google Adwords. Waar het organisch vaak een hoop inspanning kost om bovenaan in de zoekresultaten naar voren te komen, is dat minder lastig op het moment dat je ervoor kiest om te adverteren. Als je een goede CPC instelt, als je ervoor zorgt dat je advertenties in orde zijn en als de landingspagina’s aan de eisen voldoen, kom je al een heel eind.

Naast het adverteren via zoekmachines als Google en Bing wordt er tegenwoordig ook steeds vaker geadverteerd via social media. Het voordeel van adverteren via social media als Facebook en Instagram is dat je je advertenties heel gericht kunt targetten.