webdesigner Amsterdam

Webdesign trends die je moet kennen

Wil je weten welke webdesign trends dit jaar toonaangevend zijn? Deze webdesigner uit Amsterdam vertelt het je graag! In deze blogpost verkennen we de toptrends in webdesign voor 2023 en hoe je ze kunt gebruiken voor een nieuwe of bestaande website. Creatieve visuals, minimalistische esthetiek, dynamische typografie, mobile-first ontwerpen en interactieve componenten zullen voorop staan in de huidige ontwerptrends en de basis vormen van een moderne website. Blijf lezen om meer te weten te komen over deze geavanceerde concepten en hun mogelijke invloed op je marketingdoelen!

Focus op mobile-first design

Met de steeds groeiende trend van mobiel gebruik voor surfen is het belangrijk om een mobile-first benadering te overwegen als het gaat om webdesign. Naar schatting wordt meer dan de helft van het wereldwijde internetverkeer nu gegenereerd door smartphones en tablets, waardoor het essentieel is dat elke website effectief werkt wanneer hij vanaf een mobiel apparaat wordt geopend. Om ervoor te zorgen dat dit gebeurt, moet mobile-first design prioriteit krijgen, wat betekent dat websites worden ontworpen vanuit het perspectief van een kleinere schermgrootte. Dit zorgt ervoor dat alle inhoud die op grotere schermen wordt bekeken ook op een esthetisch verantwoorde manier toegankelijk is op de kleinere apparaten. Als je de concurrentie voor wilt zijn met je webdesign, richt je dan op het implementeren van mobile-first elementen zoals eenvoudige navigatiemenu’s en intuïtieve touch functies.

Houd het eenvoudig

In de drukke, snelle wereld van vandaag is het vaak effectiever om ontwerpen eenvoudig te houden om de massa te bereiken. De beste manier om dit te doen is door gebruik te maken van overzichtelijke ontwerpen, zodat bezoekers zich snel kunnen oriënteren en de informatie kunnen vinden die ze nodig hebben. Dit vereist meestal minder stappen, waardoor bezoekers snel van het ene gedeelte naar het andere kunnen gaan zonder zich overweldigd of afgeleid te voelen. Ook uit esthetisch oogpunt kan minder absoluut meer zijn; een minimalistische aanpak vermindert de kans op concurrerende afleidingen, terwijl toch alle noodzakelijke inhoud op een toegankelijke manier wordt aangeboden. Kortom, door het eenvoudig te houden zijn je ontwerpen prettig voor de ogen en bieden ze precies datgene wat op een bepaald moment het belangrijkst is.

Bron: www.kleinmedia.nl