Hoe kun je het beste btw aangifte indienen?

In België is het periodiek btw aangifte indienen verplicht voor ondernemers. Hoe vaak dit is kan verschillen maar er kan zeker wel gedacht worden aan een driemaandelijks terugkerende handeling.

Kies voor een geautomatiseerd systeem

Omdat niet iedere ondernemer hiervoor veel tijd beschikbaar heeft is het zeker zinvol de aangifte geautomatiseerd af te handelen. Hiervoor zijn verschillende programma’s beschikbaar waarvan Yoursminc er eentje is. Het programma is geschikt voor kleine tot middelgrote bedrijven en bestaat uit drie verschillende onderdelen: een facturatieprogramma, een CRM systeem en een boekhoudprogramma.

Maak je boekhouding digitaal

Met het boekhoudprogramma kun je alle denkbare boekhoudkundige handelingen automatiseren. Dit geldt ook voor de registratie van alle transacties. Voor de aangifte van btw heb je een goed overzicht nodig van alle inkomsten en uitgaven die plaatsvinden in het bedrijf. Als je dit netjes bijhoudt betekent dit dat je voor de aangifte van btw al een goede start gemaakt hebt. Met dit overzicht wordt aangifte doen namelijk erg makkelijk. De conceptversie van alle transacties is de basis voor de aangifte en als je deze definitief maakt is de aangifte ook compleet.

Eventuele foutjes kunnen aangepast worden

Als je bang bent dat de conceptversie nog wat foutjes bevat is dat geen probleem, ook niet als je al aangifte van btw gedaan hebt. De foutjes kunnen aangepast worden in het geautomatiseerde systeem en eenvoudig online doorgestuurd worden zodat je aangifte helemaal kloppend is.